Biografie

Marco Hoogerheide werd geboren op 24 augustus 1979 in Goes (Zeeland) en groeide op in het dorpje Colijnsplaat. Op de basisschool kwam Marco voor het eerst in contact met muziek en leerde hij noten lezen en blokfluit spelen. In de brugklas van de middelbare school maakte Marco voor het eerst kennis met het keyboard en wist meteen: dat wil ik ook leren! 

Hij spaarde zijn eerste keyboard bij elkaar en leerde zichzelf de beginselen van het keyboardspel. Na 1,5 jaar besloot Marco op les te gaan bij Marcel Koole waar hij keyboard- en ensembleles kreeg. Na een half jaar vervolgde hij zijn keyboardlessen bij Erwin Leijs en in de zomer van 1996 deed Marco toelatingsexamen op het Brabants conservatorium in Tilburg waar hij werd aangenomen in de vooropleiding Elektronische toetsen. 

Na een jaar vooropleiding werd Marco aangenomen in de vakopleiding Elektronische toetsen alwaar hij les kreeg van Tom Langhorst en Rob van de Sande. Als bijvak studeerde Marco klassiek piano bij Frans van der Tak. In 2001 slaagde Marco voor zijn examen Docerend Musicus met een 8 en werd hij toegelaten tot de 2-jarige vervolgstudie Uitvoerend Musicus. Voor deze vervolgstudie volgde hij naast de hoofdvaklessen ook lessen compositie van Maino Remmers. In 2003 slaagde hij met de zelfgeschreven rockopera “AlcatraZ” wederom met een 8. Daarna bleef Marco bij Maino Remmers studeren als contractstudent compositie- en arrangeren. 

Momenteel geeft Marco een aantal dagen piano- en keyboardles, is hij pianist van twee koren en toetsenist van de Nederlandse Dream Theater Tributeband Regressive Hypnosis. Daarnaast schrijft hij arrangementen voor koren en orkesten en speelt hij regelmatig in musicalorkesten.

Wilt u meer te weten komen over de weg die Marco heeft bewandeld in zijn carriere? Kijk dan eens in zijn Curriculum Vitae (CV)

2014 JamSession © All rights reserved.